چهارشنبه ۲۷ فروردين ۱۴۰۴  |  Wednesday, 16 April 2025

دیباچه

کد خبر: ۵۱۶۷۳
تاریخ انتشار : ۵۰ : ۱۷ - ۲۲ فروردين ۱۴۰۱

به گزارش دیباچه ،مشکلات اقتصادی روی حوزه های مختلف جامعه از جمله سینما تأثیرگذاشته و سینمای کشور را با چالش های جدی مواجه کرده است. به همین دلیل تهیه کنندگان سینما ترجیح می دهند در شرایط نامناسب اقتصادی از عواملی در تولید کارهای خود استفاده کنند که ارزان باشند و به همین دلیل سطح کیفی تولیدات سینما و تلویزیون نسبت به گذشته با افت مواجه بوده است.«دیباچه» برای تحلیل و بررسی این موضوع با مسعود تکاور کارگردان و بازیگر سینما و تلویزیون گفت وگو کرده که در ادامه می خوانید:

مسعود تکاور در این زمینه گفت: اقتصاد رُکن اساسی در تحولات فرهنگی،اجتماعی و سیاسی در همه کشورهای جهان و از جمله ایران است. ما قبل از اینکه به مقوله سینما بپردازیم باید به  هنر توجه کنیم. در گذشته آقای « جعفری جلوه »  بحثی را دنبال می کرد به عنوان «هنر صنعت» که موضوع بسیار مهمی بود.این در حالی است که ما هنوز نتوانسته ایم هنر خود را به عنوان صنعت مطرح کنیم.ما باید بپذیریم که یکی از شاخصه های مثبت ایران در جهان سینما است.دلیل اصلی این موضوع نیز بن مایه فرهنگی و ادبیات نمایشی است که سینمای ایران از آن برخوردار است.این در حالی است که سینما از نظر صنعت موفق نبوده و نتوانسته مخاطب جذب کند و فروش بالایی داشته باشد.در این زمینه ما باید به دو زیرساخت فرهنگی هنری و اقتصادی و گیشه ای توجه  کنیم. متأسفانه ما روی هیچ کدام از این دو  زیرساخت اقدامات موثری انجام نداده ایم.

بیشتر بودن درآمد شاخ‌های مجازی از هنرمندان یک تحقیر بزرگ است /  با تئاتر درمانده و بی درو پیکر مواجه هستیم/ مدیریت سینما با ضعف‌های جدی مواجه است

کارگردان فیلم «کروکودیل» ادامه داد: ما هنوز هم وامدار بازیگرانی هستیم که سال ها قبل در کارهای مهران مدیری بازی کرده اند. در طول  این سال ها ما کی توانستیم امثال سعید آقاخانی،مهران مدیری،مهران غفوریان و نصرالله رادش را پیدا کنیم؟در آن مقطع زمانی بودجه و فضا برای ریسک بود. این در حالی است که در شرایط کنونی فضا برای ریسک کردن در سینما و تلویزیون ایران از بین رفته است.چرا فضا برای تولید «موقعیت مهدی» و یا «روز صفر» وجود ندارد اما فضا برای شیشلیک وجود دارد؟در برخی کشورهای جهان نوآوری ها روی حوزه های دیگر مانند مجسمه سازی،تئاتر و یا نقاشی می رود.در چنین فضایی بن مایه های فرهنگی و هنری در فضایی قرار می گیرد که میزان سرمایه گذاری نسبت به سینما در آنها کمتر است.امروز ما در تئاتر نیز به نتیجه نرسیده ایم وبا یک تئاتر درمانده و بی در و پیکر مواجه هستیم.جوانانی که وارد تئاتر می شوند پس از مدتی که درآن سردرگم هستند هیچ پیشرفتی ندارند و آن را رها می کنند.

این  کارگردان  تصریح کرد:اینکه یک فیلم در سینما فروش خوبی داشته باشد یک نقطه مثبت برای سینما است و کسی نباید نسبت به آن انتقاد داشته باشد.مردم پول می دهند و به سینما می روند تا از دیدن یک فیلم لذت ببرند. این یک نکته مثبت است. در چنین شرایطی وظیفه هنرمند است که با فیلمی مردم را بخنداند که دارای محتوا و ارزش باشد.مخاطب باید پس از دیدن چنین فیلمی احساس کند به درک و فهم وی افزوده شده و نه اینکه پس از پایان فیلم از خود سوال کند که با دیدن یک فیلمی چه دستاوردی به دست آورده است؟نکته دیگر اینکه ما در زمینه مدیریت سازمانی فاقد مدیریت بالا دستی هستیم و در این زمینه با ضعف های مشهودی مواجه هستیم.

وی خاطرنشان کرد: هنگامی که سازمان «اوج» وارد سینما شد، راندمان و کیفیت سینمای ایران را بالا برد.دلیل اصلی این اتفاق این بود که مدیرانی فهیمی در این سازمان وجود داشتند و از همه مهم تر این سازمان بودجه خوبی وارد سینما کرد.مهران مدیری و امثال مدیری از تلویزیون آمده اند. سوال اینجاست که چرا تلویزیون دیگر نمی تواند امثال مدیری را پرورش بدهد؟در پاسخ باید  گفت به دلیل اینکه بُن مایه،مخاطب و تبلیغات ندارد.برخی کارها که تولید می شود فاقد شعور است و تنها در آن بچاپ بچاپ است.تا زمانی که جلوی این بچاپ بچاپ ها گرفته نشود هیچ ارگان دولتی نمی تواند به سینما و تلویزیون ما کمک کند.کار به جایی رسیده که شاخ های فضای مجازی از هنرمندان کشور درآمد بیشتری دارند. این یک تحقیر بزرگ برای هنر کشور است.متأسفانه برخی در سینما تنها به دنبال این هستند که جیب خود را پر پول کنند و تا زمانی که این افراد در سینما حضور دارند نمی توان نسبت به اصلاح امور خوشبین بود.

گفت و گو از : احسان انصاری

نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی تنیس روی میز در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

تمام هزینه‌های سفر‌های بین‌المللی را خودم تأمین کردم/باور به توانایی‌هایم من را به جلو برده است

۱۷:۰۳  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
یک آهنگساز و موسیقیدان در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

پیروزی انقلاب اسلامی ایران معنای تازه‌ای به سرود بخشید/ سرود می‌تواند در خدمت خواسته‌های امروز جامعه باشد

۱۶:۳۱  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

انتقال تجربیات و معارف دفاع مقدس به نسل جوان و نوجوان در اولویت است

۱۶:۳۹  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
پوشش گسترده شبکه‌های خبری جهان از مراسم تشییع شهیدان مقاومت

آخرین وداع؛ ورود پیکر سید مقاومت به جمع مردم

۱۵:۱۵  -  ۰۵ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با دبیر علمی نوزدهمین جشنواره شعر فجر

انجمن بین‌المللی شاعران فارسی زبان تاسیس خواهد شد/ شاعران زنِ امروز، حرف‌های زیادی برای گفتن دارند

۱۵:۳۷  -  ۳۰ بهمن ۱۴۰۳
مربی تیم ملی هاکی روی یخ در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

موفقیت‌های تیم ملی هاکی در آسیا نادیده گرفته شد/ بازی‌های هاربین یک فرصت طلایی بود که از دست رفت

۱۳:۵۱  -  ۲۸ بهمن ۱۴۰۳